AYURLANA

Ayurveda voor de vrouw

DE PRAKTIJK

In een sfeer van vertrouwen en respect met aandacht voor lichaam en geest

worden de volgende diensten aangeboden:
Informatie over Ayurveda

Consulten (anamnese)

Diverse behandelingen

Adviezen (voeding, kruiden, leefstijl) 

Begeleiding (coaching)

Een combinatie van bovenstaande afhankelijk van de wensen en/of klachten van de cliënteDE THERAPEUTE


Achtergrond   Voordat ik in aanraking kwam met Ayurveda was ik werkzaam in de medische technologie/gezondheidszorg bij de ontwikkeling van medische instrumenten voor de Radiologie (AMC), de Intensive Care (Radboud ZH) en de Darmchirurgie (Erasmus MC). In 2003 heb ik mijn doctoraat behaald (Dr / PhD) en vervolgens heb ik een aantal jaren aan diverse onderzoeksprojecten gewerkt, daarnaast heb ik colleges verzorgd en begeleiding gegeven aan studenten. Ik heb in diverse wetenschappelijke tijdschriften gepubliceerd en bij internationale congressen over de wereld gepresenteerd.

De stap naar Ayurveda/Yoga  Mijn overtuigingen omtrent het leven hebben mij echter ertoe gebracht om mij te verdiepen in de processen rond de gezondheid en het gelukkig zijn en pure kennis te zoeken in de eeuwenoude kennisbronnen zoals Ayurveda en Yoga.

Ervaring   Na en tijdens het afronden van de vierjarige opleiding Ayurveda in Nederland heb ik stage gelopen in India, eerst aan de PDI kliniek in Rishikesh en later aan de Ayushmat kliniek in Pune. Daarnaast heb ik diverse cursussen gevolgd waaronder anamnese en massagetechnieken, polsdiagnose (o.a. om de geboorteconstitutie te bepalen), communicatie vaardigheden, psychologische gespreksvoering, medische- en psychosociale basiskennis, diverse meditatietechnieken en yoga vormen ea. Verdere ervaring heb ik opgebouwd door meermaals te werken bij een panchakarma (detox) retreat en door jarenlange werk in de praktijk. 

Specialisatie  In mijn praktijk breng ik de kennis uit Ayurveda tot leven - daarbij staan ayurvedische therapeutische sessies (o.a. bepalen van de geboorteconstitutie), voeding- en leefstijladviezen, medicinale kruiden en ayurvedische behandelingstechnieken centraal. Met deze "ingrediënten" help ik mijn cliënten bij vermoeidheid, hoofdpijn, stress, slaapstoornissen, oogklachten, oorsuizen, darmklachten zoals constipatie, diarree, prikkelbare darmen (PDS), pijnen (lichamelijk en emotioneel), circulatieproblemen (koude handen en voeten), menstruatie- en menopauzeklachten, overgewicht en andere.

Onderzoek   Naast mijn praktijkwerk verzorg ik colleges en begeleid ik Ayurveda en Yoga studenten van de instituten EISRA en AyurYoga Nederland bij het verrichten van wetenschappelijk onderzoek en bij de vormgeving van hun afstudeerscriptie.